Jump to content


Sign in to follow this  
Bass-turd

Something weird with my electronics

Recommended Posts

I have a humminbird helix 5 DI converted to a portable unit and a while back she pooched. After some troubleshooting it was determined the power cord connecting unit to battery had broke. I emailed humminbird and they gave me the part number to order for here in Canada, and after talking to Johnson outdoors I bought it over the phone, got it mailed in a couple days later.

 

I was happy to see my unit start up when I plugged it in but the really weird thing is I was now getting the screens for the gps model both in demo mode and regular use, plus the navigation menu which I never had before. It says “optional accessory needed to use this feature” when on the gps screen, and since I don’t have an SD card slot for a nav chip I’m assuming I can’t use the gps feature, but is it very weird this happened with just a new power cord, and are all helix units built with the gps feature but different power cords for each model to unlock its features?
 

Any thoughts or ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing is wrong or not working, I still have everything I had before (sonar and down imaging are still there and working), it’s just the gps nav screens and menu popped up that I never saw before which I thought was weird

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...